Yeni lezzetler, kahvaltılarda ve tatlıların üzerinde farklı bir renk ve lezzet arayanlar için hazırlaması çok pratik bir reçel tarifi. İçeriğinde bulunan karışık meyvelerin sağladığı vitaminler sayesinde güne daha dinç başlamanızı da sağlar. Karışık orman meyveleri reçeli ekmeklerin üzerine sürülerek keyifle tüketilen, hem de pankeklerin, pastaların ve cheesecakelerin üzerine süs olarak eklenebilen ve onlara lezzet katan bir reçel.
Karışık orman meyveleri reçeli
İçindekiler
- 1 kilo buzlu karışık meyveler
- 1 kilo tozşeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı patates nişastası + 0,5 çay bardağı su
Tarifi
- Orman meyveleri içeren, buzlu karışık meyveleri ( çilek, ahududu, kuş üzümü, frambuaz, yaban mersini, bektaşi üzümü veya kırmızı-siyah frenk üzümü vs. ) şekerle birlikte paslanmaz bir reçel tenceresine yerleştirin.
- Meyveleri su salıp şeker eriyene kadar bekletin. Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha kadar hazır olur.
- Tencereyi ocağa oturtun, suyu ilave edin. Reçeli kısık ateşte yavaş yavaş, berrak ve akıcı bir kıvam alana kadar 15 -20 dakika kaynatın. Kaynamaya başladığı an içine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı reçelin fazla köpürüp taşmasını engelleyecek hem de reçelinize parlaklık verecektir. Üzerinde köpük oluşursa delikli kepçe ile alın.
- Reçeli biraz daha jöleye benzer kıvama getirmek için nişastayı su ile eritin, tahta kaşık kullanarak ve karıştırarak tencereye ekleyin. Limon suyunu da ekleyin, 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
- Hazır olan reçeli iyice temizlenmiş kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları soğuması için baş aşağı çevirin.
- Kapakları kapalı kavanozları karanlık ve serin bir yerde, açılan kavanozu ise buzdolabında saklayın.
1 su bardağı = 200 mililitre
1 çay bardağı = 100 mililitre
Dip not
- Reçel yapımında ocak mutlaka kısık ateşte olmalıdır.
- Reçelin şekerlenmesini önlemek için, pişirme esnasında oluşan köpükleri delikli kepçe yardımıyla alın.
- Reçel kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağı ekleyin. Bu sayede reçel şekerlenmez, hem de reçeliniz daha parlak olur.
- Reçelin sulanmasını önlemek için, yalnızca tahta kaşık kullanın.
Kategorilerİsveç