D

Düdüklüde ayva reçeli

Türk mutfağında kahvaltıların olmazsa olmazları reçellerdir. Ayva reçeli kış aylarında hazırlanabilecek en güzel ve hafif bir reçel. Yaptığım bu reçelin tadı, kokusu çok güzel ve tam organik bir reçel oldu, çünkü kullandığım ayvalar bahçemden. Rengi ve kokusu iştah kabartıyor. Ayva reçeline muhteşem rengini kullandığınız çekirdekleri veriyor fakat ilk piştiğinde rengi böyle kırmızı olmuyor, soğuyunca daha kızarıyor ve tam rengini alıyor. Işte kahvaltılarınızı lezzetlendirecek ve renklendirecek nefis bir tarif bence denemeye değer.

Düdüklüde ayva reçeli

  • Kaç kişilik: kişilik
  • Zorluk: Kolay
  • Yazdır

İçindekiler

  • 1 kilo ayva
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı ( 650 gram ) toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi

  1. Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun, çekirdek yuvalarını çıkarın. İçinden çıkan çekirdeklerin bir kısmını kenara ayırın. ( Ayva çekirdeği çok yüksek pektin içeriğine sahip, o yüzden bir miktar çekirdekleri ayırın ve tencereye ekleyin. )
  2. Ayvaların kabuklarını, çekirdek yuvalarını 2 su bardağı su ile kaynatın, sonra süzün ve 1 su bardağı haşlama suyundan ayırın.
  3. Bu arada ayvaları iri rendede rendeleyin veya çubuk çubuk kesin.
  4. Düdüklünün içine ayvaları, şekeri, ayva çekirdeklerini ekleyin üstüne ayırdığınız haşlama suyunu gezdirin.
  5. Tencereyi ateşe oturtun bir taşım kaynatın, sonra düdüklünün kapağını kapatın düdük sesi gelince ocağı en kısık ayara getirin ve ayvaları 15 dakika pişirin.
  6. Düdüklünün buharı çıkınca kapağını açın yeniden ateşe koyun ve bir yemek kaşığı limon suyu ilave edin bir taşım daha kaynatın reçeliniz hazır kavanozlara doldurabilirsiniz.
  7. Pişirme süresi düdüklüden düdüklüye değişebilir, eğer reçeliniz istediğiniz kıvamda değilse tencerenin kapağı açık olarak kısık ateşte reçelinizi bir müddet daha kaynatabilirsiniz.

1 su bardağı = 200 mililitre

KategorilerTürk
Etiketter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir