E

Ev yapımı taze makarna ( tagliatelle )

Ev yapımı makarnadan daha iyi bir şey yoktur. Ev yapımı makarnanın temeli tahmin edebileceğiniz gibi düzgün bir hamur. Bu hamura sadece üç malzeme gerekiyor. Un, yumurta ve zeytinyağı ( tuz isteğe bağlı ben koymadım ) Bu üç malzemenin birbirlerine göre oranları doğru ayarlanmadığında ortaya tat ve dokuya sahip makarna elde edersiniz. Düşündüğünüz kadar da zor değil, söz veriyorum. Bu tarif makarna makinesinde işlenmesi kolay, basit ve lezzetli bir hamurdur. Bu ölçüdeki hamur yaklaşık 4-5 kişilik herhangi bir makarna için yeterlidir.

Ev yapımı taze makarna

  • Kaç kişilik: 4-5 kişilik
  • Zorluk: Orta
  • Yazdır

İçindekiler

  • 5 çay bardağı un
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarifi

  1. Unu bir kabın içine ölçün ve ortasına büyük bir delik açın. Yumurtaları bu çukura kırın ve zeytinyağınıda üzerine serpin.

  2. Yumurtaları çatalla çırpın.

  3. Unu yumurtalara azar azar yedirin ve hamur toparlanmaya başlayınca ellerinizi unlayın hamuru pürüzsüz elastik olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru nemli bir örtü ile örtün ve 30 dakika dinlendirin.

  4. Sonra hamuru 5-6 parçaya bölün ve teker teker yuvarlayın ve yine üzerini örtün.
    Makarna hamurunu parmaklarınızla düzleştirin veya merdane ile biraz büyütün.

  5. ve makarna makinesinin en kalın seviyesinden geçirmeye başlayın basamak basamak istediğiniz kalınlıkta olana kadar açın. Ben 6. basamağa kadar açtım.

  6. Açtığınız hamuru makinanın şekil yerinde tagliatelle olarak kestin, isterseniz bu hamurla spagetti veya mantıda yapabilirsiniz.

  7. Makarnayı tuzlu suda yaklaşık 3-5 dakika kaynatın.

  8. Arzu ettiginiz makarna sosu ile sıcak sıcak servis edin. Ben karidesli sosla servis ettim.

1 çay bardağı = 100 mililitre

KategorilerDünya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir