Elma hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Ayrıca elma lezzetli olduğu kadar kurutulduğunda da lezzet ve sağlık açısından bir sey kaybetmez. Elmaları kurutmak, elma halkaları veya elma cipsleri yapmak, elma hasatından yararlanmanın en kolay bir yoludur. Aynı zamanda süper lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıkta elde etmiş olursunuz. Yiyecekleri kurutmada yeniyseniz, elmalar başlangıç ​​için en uygun olanıdır.. Başarısız olmak neredeyse imkansızdır ve sonuç çok iyi olacaktır.

Elma kurusu

  • Kaç kişilik: kişilik
  • Zorluk: Orta
  • Yazdır

İçindekiler

  • 6 adet büyük sert ve ekşi elma
  • 1 litre su
  • 1 limonun suyu veya 0,5 çay bardağı elma sirkesi

Tarifi

  1. Elmalar iyice yıkayın, kabuklarını soyun ya da üzerinde bırakın. Elma kabukları soyulmazsa daha fazla lif ve lezzet elde edilebilir fakat yine de tercihe bağlı. Ben soydum.Soyduğunuz elmaların çekirdekli kısımlarını çıkartın ve ince ince halkalar halinde doğrayın. Ben mandolin aleti ile doğradım.
  2. Elma halkalarının kararmasını önlemek icin hemen büyük bir kase icindeki limonlu veya elma sirkeli suda 10 dakika bekletin, bu kararmasını önleyecektir. ( Yaklaşık 1 litre suya limon suyu veya 0,5 çay bardağı elma sirkesi )
  3. Elma halkalarını ipe veya resimde kullandığım gibi tahta çubuğa geçirin.
  4. Elma halkalarını aralarında biraz mesafe bırakarak hava alabilecekleri şekilde yayın.
  5. Elma halkalarını 100 derecede ki fırında 3 ila 5 saat kurutun. ( fırının alt kısmına alüminyum folyo serin elma dilimlerinden su süzülebilir ) Kurutma süresinde nemi dışarı atmak için ara sıra fırının kapağını açın veya fırın kapağının arasına bir şey sıkıştırarak aralık kalmasını sağlayın. Kuruma süresi elma dilimlerinin kalınlığa ve fırına göre değişiklik gösterebilir ve kuru elma halkalarınızı nasıl istediğinize göre de değişir.
  6. Elma halkalarının kuruduğuna emin olduğunuzda ve soğuk olarak cam kavanozlara koyun, kavanozları kapakları kapalı olarak saklayın.
  7. Sabah kahvaltılarınızda süt veya kefirle, çeşitli tahıllar, kuru meyvalar ve kuru yemişlerden oluşan kahvaltılık gevrek içinde kullanabilirsiniz. Atıştırmalık olarakta mükemmel bir tad.

1 çay bardağı = 100 mililitre

KategorilerDünya Tatlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir