E

El açması ıspanaklı börek

Ispanağın mevsimi gelirde ıspanaklı börek yapılmaz mı ? El açması kat kat çıtır bir börek tarifi. Elde açmaktan gözünüz korkmasın , sadece merdane ile açabileceğiniz  bir tarif ama ben makarna makinasında açtım. Özellikle ıspanak sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir börek.  El yapımı böreklerin tadı da bir başka oluyor gerçekten. Sıcakken çıtır çıtır, tel tel ayrılan soğuduğunda da tadı bir başka güzel olan bir börek tarifi. 

El açması ıspanaklı börek

  • Kaç kişilik: 16 adet
  • Zorluk: Orta
  • Yazdır

İçindekiler

Tarifi

  1. Bir yoğurma kabı içerisinde un hariç tüm malzemeleri su ile karıştırın ve ardından azar azar unu ekleyerek sertçe bir hamur tutun. ( Ben hamur yoğurma makinasında 5 dakika yoğurdum ) Hamuru üzeri kapalı 45 dk dinlendirin.


  2. Hamur dinlenirken ıspanakları iyice yıkayıp suyundan arındırın, ben sebze kurutucudan geçirdim.


  3. Soğanları soyun ve iri iri doğrayın. Bir tava içinde sıvı yağın yarısı ile soğanları soteleyin bir tabağa çıkarın, sonra kalan yağ ile ıspanaklarıda soteleyin ( suyunu salıp çekene kadar ) sonra soğanlarla beraber tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.









  4. Daha sonra dinlenmiş hamuru 16 bezeye bölün ( yaklaşık 100 gramlık ) üzerini ıslak bezle örtün ve yarım saat daha dinlenmeye bırakın.


  5. Tereyağını eritip, içerisine sıvı yağı ekleyin. Un ve nişastayı bir kasede karıştırın.
  6. Dinlenen hamurları ince olarak açın. Hamurları açarken un ve nişasta karışımını kullanın. Ben makarna makinasında açtım.





  7. Açtığınız hamurların üzerine yağ karışımından fırça ile sürün kenarına serit halinde ıspanaklı harç koyup rulo yapın ve döndürerek gül şeklinde dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin üzerlerine yağ karışımından biraz sürün yüzeyleri kurumasın.





  8. Bütün hamurları aynı şekilde yapın, son olarak üzerine yumurta karışımını sürüp önceden ısıtılmış fırında ( 175 derecede ) üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.





KategorilerHamur Türk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir