N

Nohuttan Yoğurt Mayası 

Her gün düzenli olarak ev yoğurdu tüketerek pek çok hastalıktan korunabiliriz. Artık insanlar sağlıklı yaşamak istiyor ve bunun için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu fark etmiş durumda. Bu yüzden hazır yoğurt yerine evde kendi yaptıkları yoğurtlarını tercih ediyorlar. Bir defa yoğurt yapmaya başladıklarında da nasıl basit olduğunu fark ediyor ve bu şifalı besinden vazgeçemez oluyorlar. Işte herkesin evinde kolaylıkla uygulayabileceği nohuttan yoğurt mayası tarifi..

Nohuttan yoğurt mayası

  • Kaç kişilik: KAC KISILIK
  • Zorluk: Kolay
  • Yazdır

İçindekiler

  • 20-30 adet kuru nohut ( organik nohut olursa daha iyi )
  • 1 su bardağı doğal süt ( toplam 5 su bardağı ) Sütçüden süt alma imkanı olmayanlar günlük pastörize süt kullanabilir.

Tarifi

  1. Temiz bir kavanoza kuru nohutlarınızı koyun.
  2. Yoğurt mayalamada sütün sıcaklığı 38-40 derece yani parmağınızın dayanabileceği sıcaklıktır. Bu sıcaklıktaki sütü kavanozdaki nohutların üzerine boşaltın. Sonra kavanozu ağzı açık olarak çalışmayan fırının içerisine yerleştirin. 24 saat fırında kalsın. Bu süre içerisinde mayalanma süreci başlamış olacak.
  3. Sonra kavanozdaki mayalanmaya başlamış sütü tülbentten veya metal olmayan ince süzgeçten geçirin ve ayrı bir kaba boşaltın. Bu arada nohutları da çıkarın. Tülbentte kalan kesilmiş süte benzeyen bu ilk mayaya 4-5 kez yine aynı işlemi uygulayın. Bu işlemi tahta bir kaşıkla ve mayanın süte karışmasını sağlayarak yapın.
  4. Her seferinde daha kıvamlı bir süt elde edeceksiniz.Bu süre sonunda kıvamlı doğal probiyotik yoğurt elde edilmiş olur.
  5. Artık ilk yoğurdunuzu bu maya ile yapmaya hazırsınız. Sütü ısıtın. Kapaklı bir cam kavanoza doldurun. Soğumaya ( 38-40 derece ) bırakın. Bir kase içine 1 kaşık yoğurt mayanızdan alın ( tahta kaşık kullanın ) üzerine süt dökün karıştırın sonra kavanozdaki sütün içine dökün ve yavaşça karıştırın. Fazla çalkalamadan kavanozu kapağı açık olarak fırınınızın içine koyun. Fırının kapağını kapatın.
  6. En az 5-6 saat mayalansın, maya tutunca fırından çıkarın dışarıda 1 saat dursun.
  7. Sonra buzdolabına kaldırın bir müddet sonra kapağını kapatın ve ertesi gün tükedin.

KategorilerGenel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir